Aktif Karbon Sistemi
Aktif Karbon Sistemi Nedir ?
Granül aktif karbon (GAC), su bileşenlerinde organik bileşenleri ve kalıntı dezenfektanları çıkarmak için yaygın olarak kullanılır. Bu sadece tadı iyileştirmekle kalmaz, sağlık tehlikelerini de azaltır; Ters ozmoz membranları ve iyon değişim reçineleri gibi diğer su arıtma ünitelerini oksidasyon veya organik kirlenme nedeniyle oluşabilecek hasarlardan korur. Aktif karbon, çok işlevli doğası ve arıtılmış suya zararlı hiçbir şey eklememesi nedeniyle tercih edilen bir su arıtma tekniğidir.
Aktif karbonların çoğu fındık kabuğu, hindistan cevizi ,odun, kömür ve petrol gibi hammaddelerden yapılır.Aktif karbon için tipik yüzey alanı gram başına yaklaşık 1.000 metrekaredir (m2 / gm). Ancak, farklı hammaddelersertlik, yoğunluk, gözenek ve partikül büyüklükleri, yüzey alanları, absorbe edilebilirler, kül ve pH’da değişen farklı tipte aktif karbon üretirler. Özelliklerde bu farklılıklar, bazı uygulamalarda farklı karbonları diğerlerinden daha fazla tercih eder.
Aktif karbonun kirleticileri sudan uzaklaştırdığı iki ana mekanizma adsorpsiyon ve katalitik indirgemedir. Organik maddeler adsorpsiyon yoluyla uzaklaştırılır ve artık dezenfektanlar katalitik indirgeme ile uzaklaştırılır.
Kullanım Alanları
- Fabrikalar
- İş Yerleri
- Atık imha tesisleri
- Döküm tesisleri
- Konutlar
- Okul
- Yurt
Faydaları
- Kolay kurulum
- Hızlı devreye alma
- Zararlı gaz giderim verimi
- Düşük işletme maliyeti
- Çok az iş gücü gereksinimi
- Bilgisayar kontrollü aktif karbon proses takibi